מתכון ללימונצ'לו מרענן וטעים 🍋🍋

מתכון ללימונצ'לו
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
כשרות:
פרווה

לימונצ'לו, הליקר האיטלקי מנשק השמש, עוטף את שמחת החיים בבקבוק. מקורו בחוף אמלפי המדהים, המשקה התוסס הזה נושא עמו מאות שנים של מסורת, המגלם את תמצית הלימונים של איטליה, הידועים בארומה ובטעמם הייחודיים. הכנת לימונצ'לו בבית היא לא רק יצירת משקה; זה מעשה של הכנסת מורשת איטלקית לחיים שלך. התהליך פשוט, אך דורש סבלנות ותשומת לב לפרטים כדי להשיג את האיזון המושלם של מתיקות, אלכוהול וגרידת הלימון שאין לטעות בה.

רכיבים להכנת לימונצ'לו

  • 10 לימונים אורגניים (רצוי ללא שעווה)
  • 1 ליטר אלכוהול טהור (95% ABV)
  • 1 ליטר מים
  • 750 גרם סוכר לבן

איך מכינים לימונצ'לו? שלבי הכנה:

  1. שטפו בזהירות את הלימונים מתחת למים קרים כדי להסיר לכלוך או שאריות. יבש אותם ביסודיות עם מגבת נקייה.
  2. בעזרת קולפן ירקות או סכין חדה, מקלפים את הלימונים, לוקחים רק את החלק הצהוב של הקליפה ללא החרבן הלבן, שהוא מר. המהות של הלימונצ'לו שלך טמונה בפילינגים האלה.
  3. מניחים את קליפות הלימון בצנצנת זכוכית גדולה ויוצקים עליהן את האלכוהול. סוגרים היטב את הצנצנת ומשאירים אותה במקום קריר וחשוך למשך 30 יום. שלב זה חיוני להחדרת האלכוהול עם השמנים האתריים של הלימון, לכן סבלנות היא המפתח.
  4. לאחר תקופת העירוי, מכינים את הסירופ. בסיר גדול מערבבים את המים והסוכר. מחממים על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לחלוטין. תנו לסירופ להתקרר לטמפרטורת החדר.
  5. לאחר שהסירופ מתקרר, מסננים את האלכוהול המושרה בלימון לתוך קערה גדולה, וזורקים את קליפות הלימון. מערבבים היטב את האלכוהול עם הסירופ המקורר.
  6. בעזרת משפך יוצקים את התערובת לבקבוקים, רצוי זכוכית, שעברו סטריליזציה וייבוש.
  7. אוטמים את הבקבוקים ומאחסנים אותם במקום קריר וחשוך למשך 40 יום לפחות. תהליך היישון זה מאפשר לטעמים להתמזג וללימונצ'לו להתרכך, מה שמשפר את החלקות והעומק שלו.
  8. לאחר תקופת היישון, מניחים את הלימונצ'לו במקפיא למשך 4 שעות לפחות לפני ההגשה. עדיף ליהנות מהלימונצ'לו קר כקרח, מוגש בכוסות צוננות.

המתכון הזה של לימונצ'לו הוא יותר מסתם סט הוראות; זהו מסע אל התרבות האיטלקית, המציע טעימה ממטעי הלימון השופעים שלה והשמחה שבאומנות ביתית. כל לגימה היא כוסית להנאות החיים הפשוטות, מה שהופך אותה לא רק לעיכול מענג אלא גם למתנה אהובה לחלוק עם חברים ובני משפחה.

 

אהבתם? שתפו!
תגיות: משקאות
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לביסקוויטים מושלמים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

סוד הביסקוויטים המושלמים שלא תרצו לפספס!

מתכון לקרם בוואריה
5/5
זמן הכנה:
240 דק׳

מתכון לקרם בוואריה שיגרום לכולם לחשוב שאתם מקצוענים

מתכון ללזניה עם קוטג' - המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון ללזניה עם קוטג' – המתכון המושלם לארוחה משפחתית מפנקת!

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מג'דרה דרוזית בורגול עם עדשים שחורות מתכון האגדי

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳

סלמון מרוקאי חריף כמו של סבתא הכי טעים שיש

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

סלט קיסר עם עוף ורוטב בלתי נשכח (מתכון קל 100% הצלחה!)

דילוג לתוכן