מתכון ברוקולי מוקפץ- מנה פשוטה וטעימה

סלט ברוקולי
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
2 מנות
כשרות:
פרווה

מתכון ברוקולי מוקפץ- מנה פשוטה וטעימה

ברוקולי מוקפץ הוא מנה פשוטה אך טעימה שמוציאה את הטעמים הטבעיים של הירק המזין הזה. עם מספר מרכיבים בודדים וכמה טכניקות בישול בסיסיות, תוכלו ליצור תוספת שמשלימה כל ארוחה בצורה מושלמת. המפתח הוא לבשל את הברוקולי עד שהוא רך אך עדיין ירוק תוסס, עם שמץ של קרמליזציה מתהליך ההקפצה. הנה איך להכין את זה:

רכיבים:

  • 500 גרם ברוקולי חתוך לפרחים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כף מיץ לימון (לא חובה)
  • גבינת פרמזן מגורדת להגשה (לא חובה)

שלבים:

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  2. מוסיפים שום טחון למחבת ומקפיצים עד לריח, כדקה.
  3. הוסף פרחי ברוקולי למחבת בשכבה אחת, הקפד לא להעמיס את המחבת. ייתכן שיהיה עליך לבשל את הברוקולי בקבוצות בהתאם לגודל המחבת שלך.
  4. מפזרים מלח ופלפל על הברוקולי לתיבול.
  5. מבשלים את הברוקולי, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהוא מתחיל להפוך לירוק בהיר ורך-פריך, כ-5-7 דקות.
  6. אם רוצים, סוחטים מיץ לימון מעל הברוקולי למעט רעננות.
  7. מוציאים את הברוקולי מהמחבת ומעבירים לכלי הגשה.
  8. אופציונלי: לפני ההגשה מפזרים גבינת פרמזן מגוררת על הברוקולי המוקפץ.
  9. מגישים חם כתוספת לצד המנה העיקרית האהובה עליכם. תהנה!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא או סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תפוחים של פעם כמו של אמא

מתכון של קציצות / לביבות מנגולד משובחות
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳

מתכון קטלני של קציצות / לביבות מנגולד מטוגנות מהמשובחות שיש

מתכון קציצות עוף ברוטב משגע
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון מטריף של קציצות עוף ברוטב משגע (התמכרנו מזמן)

דילוג לתוכן