כנאפה מתכון ערבי אסלי

מתכון לכנאפה בשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
15 מנות
כשרות:
חלבי

כנאפה מתכון ערבי אסלי

כנאפה, קינוח מזרח תיכוני מענג, הוא שילוב מפתה של בצק פילו מגורר פריך, גבינה מתוקה וסירופ ארומטי. פינוק ערבי זה הוא שילוב מושלם של מרקמים וטעמים, מה שהופך אותו למעדן אהוב ברחבי העולם. התכוננו להתמכר לסימפוניה של מתיקות עם מתכון הכנאפה שאי אפשר לעמוד בפניו.

רכיבים:

  • 250 גרם בצק פילו מגורר
  • 200 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
  • 250 גרם גבינת אקאווי או מוצרלה, מגוררת
  • 100 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית מי ורדים
  • 1/4 כוס פיסטוקים קצוצים (לא חובה)

סירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף מי ורדים

שלבים:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערת מיקסר את בצק הפילו המגורר עם חמאה מומסת. מערבבים עד לציפוי טוב.
  3. מהדקים מחצית מתערובת בצק הפילו החמאה לתחתית תבנית אפייה עגולה (בערך 25 ס"מ קוטר), ויוצרים שכבה אחידה.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את גבינת האקאווי (או המוצרלה) המגוררת עם גבינת ריקוטה. מורחים את תערובת הגבינה הזו באופן שווה על שכבת בצק הפילו בתבנית האפייה.
  5. משטחים את שכבת הגבינה בשארית תערובת בצק הפילו החמאה, לוחצים בעדינות ליצירת שכבה אחידה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות או עד להזהבה ופריכה.
  7. בזמן שהכנאפה נאפה, מכינים את הסירופ. בסיר מערבבים סוכר, מים ומיץ לימון. מביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם.
  8. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לסירופ להתבשל במשך 10-15 דקות עד שהוא מסמיך מעט.
  9. מסירים את הסירופ מהאש ומערבבים פנימה את מי הוורדים. מניחים לסירופ להתקרר.
  10. לאחר האפייה של הכנאפה, מוציאים אותה מהתנור ומיד יוצקים את הסירופ שהתקרר באופן שווה על הכנאפה החמה.
  11. מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים אם רוצים.
  12. הניחו לכנאפה להתקרר לפחות 15-20 דקות לפני שפורסים ומגישים.
  13. תיהנו מהשילוב שאי אפשר לעמוד בפניו של שכבות פריכות, גבינה וסירופ ריחני!
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

פיקניה בתנור
5/5
זמן הכנה:
179 דק׳

מתכון פיקניה בתנור: נתח בשר מהמשובחים שיש – מנה מענגת ברמות!

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון מנצח לאייריש קרים מושלם

מתכון לגולש מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

גולש מתכון מנצח שגם ההונגרים ישמחו לטעום

פריקסה עם ערק
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לפריקסה עם ערק – מנה מנחמת ומלאת אופי

כרוב ממולא צמחוני
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

מתכון כרוב ממולא צמחוני (ואפילו טבעוני) מדהים!

עוגת גבינה אפויה של פעם
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת גבינה אפויה של פעם (קלאסית ומדהימה במיוחד)

דילוג לתוכן